INFORMATIE  INNOVATIE  INSPIRATIE  INVITATIE

OVER THEMATER

Ontmoeten, praten en samen wijzer worden: dat is Themater. Sinds 2003 vinden Capellenaren en regiogenoten elkaar in het Isala Theater. Thema-avonden met topsprekers, leuke voorstellingen, prettig samenzijn. Zinvol debat, over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Altijd gratis toegang, inclusief koffie en een drankje.

 

Nieuwsgierig? Schrijf je in om voortaan een uitnodiging te krijgen. Kost niets, en we gaan heel zorgvuldig om met je mailadres.

AANMELDEN VOOR THEMATER NIEUWS

STUKJE GESCHIEDENIS

Themater werd opgericht in 2003 door twee mensen uit de Ledenraad van de Rabobank in Capelle aan den IJssel: ondernemer Rob Tol en theaterdirecteur Ad van Terheijden. Hun idee is nog steeds de doelstelling: mensen uit Capelle en omgeving samenbrengen in het theater. Om elkaar te ontmoeten, te luisteren naar sprekers en mee te praten over belangrijke maatschappelijke onderwerpen.

 

Inmiddels zijn er al vijftig thema-avonden geweest. Evenveel interessante onderwerpen kwamen aan de orde: gezondheid, verkeer, democratie, verdraagzaamheid, technologie, economie, wonen, zingeving… Altijd ingeleid door twee of drie sprekers, met daarna discussie. Tussendoor een kort cabaret- of muziekoptreden. In de pauze en na afloop ruime gelegenheid voor iedereen om dóór te praten.

 

Themater gaat altijd over mensen en samenleving, maar bemoeit zich nooit met partijpolitiek. Het wordt georganiseerd door een onafhankelijk bestuur van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met het Isala Theater.

 

Doelen

Elkaar ontmoeten  •  Cohesie bevorderen  •  Vergroten van maatschappelijke betrokkenheid  •  Kennis delen  •  Ontspanning  •  Netwerken  •  Doelgroepen

 

Bekijk hieronder het boekje dat is uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van

Themater 2003 - 2013

BEKIJK HET BOEKJE

Bekijk hieronder een korte impressie van een Themater avond
in samenwerking met gemeente Capelle aan den IJssel

ROB TOL ONTVANGT HET CAPELSE COMPLIMENT

In oktober 2014 ontvangt Rob Tol uit hangen van burgemeester Frank Koen het Capelse Compliment voor zijn 10 jaar vrijwillige inzet voor Stichting Themater.

NAAR THEMA'S

TERUG NAAR HOME