INFORMATIE  INNOVATIE  INSPIRATIE  INVITATIE

Virtual & Augmented Reality:

De toekomst van de realiteit

woensdag 18 mei 2022

Bekijk hieronder de fotoreportage van de avond gemaakt door Rogier Bos - rogierbos.com

WAAR GING HET OVER? Dromen met de ogen open. Het avontuur van de verbeelding - een avond over Virtual en Augmented Reality en haar (on)mogelijkheden. Op woensdag 18 mei kregen we een kijkje in deze wereld. We wilden al bijna twee jaar geleden een avond houden over nieuwe toepassingsmogelijkheden op het terrein van ICT maar een dergelijk thema moet je ook zien, voelen en beleven. De coronaregels beletten ons keer op keer. Nu kan het dus weer in ons fijne Capelse Isalatheater! We begonnen de avond met Professor Yvonne van Everdingen die in de eerste instantie de begrippen Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) toelichte. Daarna toonde Yvonne resultaten van onderzoeken over het gebruik van VR voor business en marketing doeleinden. Hierbij werd aandacht besteed aan het gebruik van VR voor beslissingen die consumenten nemen vóór, tijdens en na de aankoop. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over Professor Yvonne van Everdingen https://www.rsm.nl/people/yvonne-van-everdingen/ https://ecda.eur.nl/expert-practices/virtual-augmented-reality/ Daarna nam Alex van Happen (Marketing & Sales Manager) van Dutch Rose Media het stokje over. Hij had een presentatie over allerlei toepassingen op het gebied van Augmented Reality en hoe zij (en AR) door de jaren heen zich ontwikkeld hebben.

Vervolgens ging Freek Teunen meer vertellen over de wereld van de VR. Of het nu om de bril gaat waarmee je opeens in een andere wereld komt, of die beelden waarmee je jouw mogelijk nieuwe aankoop (die gezellige tweezitsbank) in je eigen woonkamer geplaatst ziet. Maar kinderen die in het zieken met een VR bril in een speeltuin kunnen spelen. Hij gaf vijf praktische toepassingen op het gebied van AR & VT die je tegenkomt. Freek ontwikkelde de Virtuele Droomvlucht voor de Efteling. Daarnaast werkt hij mee aan PlaygroundVR, een virtuele speeltuin voor kinderen in het ziekenhuis. Voor meer informatie ga naar: freekteunen.com

 

Als laatste kwam Vincent Forsch van 360Fabriek aan het woord, expert in het digitaliseren van objecten en omgevingen. Het creëren of maken van Virtual- en Augmented Reality-ervaringen begint meestal met het digitaliseren van objecten of omgevingen. Vincent vertelde over de verschillende manieren waarop zowel objecten als gehele omgevingen omgezet kunnen worden naar een virtuele kopie, ofwel een fotorealistisch 3D model. Ontwikkelingen hierin gaan razendsnel: van handmatig namodelleren tot en met hoogwaardige scans waarbij zelfs de allerkleinste details overeen zullen komen in de digitale kopie.

 

Voor meer informatie ga naar:  www.360fabriek.nl

 

Tijdens deze avond stonden we ook even stil bij het vertrek van ons trouwe bestuurslid Willem Groenenwijk.

Uit handen van Bestuursleden Yole Rizzo en Pouria Taghavi kreeg hij een presentje voor zijn jarenlange inzet in het bestuurd van Stichting Themater. Ook stond ons nieuwe bestuurslid Annelous van der Klauw-Cornet op het podium.

Graag tot de volgende Themater-avond!

 

Met Inspirerende groet,

Bestuur Stichting Themater

 

Alida Vreden-Cyrus

Yole Rizzo

Annelous van der Klauw-Cornet

Pouria Taghavi

Pieter van Keulen

Lex Cachet

Menno van Duin

TERUG NAAR ALLE THEMA'S

TERUG NAAR HOME