INFORMATIE  INNOVATIE  INSPIRATIE  INVITATIE

EENZAAMHEID

WAAR GAAT HET OVER?

 

Op 17 februari werd er een online Themater-avond gepresenteerd in het Isala Theater. Tijdens deze Themater zijn er twee inleidingen. De eerste is van Anja Machielse, hoogleraar humanisme en sociale weerbaarheid aan de Universiteit voor Humanistiek. Als filosoof en sociale wetenschapper had zij het  over sociale relaties en weerbaarheid bij ouderen.

 

Daarna sprak Gerine Lodder over eenzaamheid onder jongeren. Zij is universitair docent ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Allebei zullen zij niet alleen over de theorie praten, ook geven zij concrete adviezen over hoe je eenzaamheid kunt tegengaan dan wel enigszins kan voorkomen.

 

Zoals altijd bij Themater werd daarna over het onderwerp doorgepraat door een forum van betrokken mensen uit Capelle aan den IJssel en omgeving bestaande uit: Ruben Schep, Anjali Bissumbhar, en David Keers. Wethouder Marc Wilson houdt daarbij ook nog een korte presentatie en zal ook deelnemen aan het panel. Deze livestream-Themater werd bovendien opgeluisterd door woordkunstenaar Christopher Blok en aan elkaar gepraat door onze presentator Frénk van der Linden.

Bekijk hieronder een impressie van de avond

Lees ook een sociologisch essay van Lex Cachet

ESSAY VAN LEX CACHET

Bekijk hieronder de fotoreportage van de avond gemaakt door Rogier Bos - rogierbos.com

TERUG NAAR ALLE THEMA'S

TERUG NAAR HOME