INFORMATIE  INNOVATIE  INSPIRATIE  INVITATIE

ONDERNEMERSPRIJS 2015

WAAR GING HET OVER?

Goran Gavric en Leo Hille zijn de Capelse Ondernemers van het Jaar. Zij kregen tijdens een speciale THEMATER-avond op 27 mei 2015 deze prijs uit handen van burgemeester Frank Koen. De Ondernemers van het Jaar zijn een jaar lang de Capelse ambassadeurs voor het bedrijfsleven.

 

Er waren twee categorieën: MKB en Corporate. Alle ondernemers werden gepresenteerd aan het publiek met een kort filmpje. Voor de categorie corporate waren ForeyeT en Quadrant genomineerd, voor categorie MKB Bodega Van Wijk en Trans Lion. Naast de titel Capelse Ondernemer van het Jaar kregen de winnaars ook het beeld 'De Capelse Stier' van Frans van Straaten: symbool voor doorzetting, kracht, ondernemerschap en gedreven leiderschap.

 

Reisinformatie NS

De jury vindt Goran Gavric een voorbeeld voor ondernemers als het om doorzettingsvermogen en visie gaat. Zijn bedrijf ForeyeT is een ICT-dienstverlener die landelijk de reisinformatie voor Prorail en NS-stations verzorgt en dagelijks de informatie op de NS-borden verzorgt. De hele infrastructuur van de informatieborden wordt vanuit Capelle aangestuurd. 'De gezonde groei en potentie van dit unieke bedrijf maakt het tot een bijzondere onderneming. Goran Gavric is om meerdere redenen een voorbeeld als ondernemer. Door zijn visie en inzet is het bedrijf juist in de crisisjaren gegroeid en boekt het mooie resultaten. Voor de werknemers is er ook een winstdeling, waardoor de betrokkenheid en inzet des te groter blijft', aldus de jury over de winnaar van de corporate prijs.

 

Re-integratie

'Als ondernemer is Leo Hille een opvallende verschijning', schrijft de jury in haar rapport over de winnaar van de MKB-prijs. 'Niet in de laatste plaats om zijn opmerkelijke optimisme en doorzettingsvermogen. Ondanks tegenslagen, onder andere veroorzaakt door de veranderde rol van het UWV en het wegvallen van een groot deel van de werkzaamheden die hij voor hen uitvoerde in het verleden, is hij er in geslaagd met Trans Lion een succesvolle onderneming neer te zetten.' Trans Lion is een HR-bedrijf (personeelsdiensten) dat zich richt op re-integratie van mensen in de logistiek- en transportsector. 'Zij onderscheiden zich door hun flexibele aanpak, waarmee zij landelijke klanten aan zich weten te binden', zo stelt de jury.

 

Leontien van Moorsel

De spreekster van deze THEMATER behoefde geen introductie: Leontien van Moorsel kwam met een schitterend verhaal van haar leven, ook over hoe de lange strijd met anorexia haar zakelijk ook sterker heeft gemaakt. In een vraaggesprek met Jan Dirk Stouten werd heel goed duidelijk dat zij van meervoudig wereldkampioene, Sportvrouw van het Jaar, de beste renster van Nederland was verworden tot een hulpbehoevend mens dat zich geen raad meer wist. Ze heeft deze slopende ziekte overwonnen en nu zet zij zich in om jonge meisjes te beschermen voor en te genezen van een eetziekte.

 

Niels Duinker

De artiest van de avond begon met jongleren op 12-jarige leeftijd. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en treedt nu overal ter wereld op. Hij werkt fulltime als professioneel jongleur, presentator en workshopdocent voor bedrijven als KLM, KPMG, Unilever en DSM. Niels won het Nederlands Kampioenschap Jongleren drie keer! Hij heeft een schitterende show weggegeven, de zaal heeft met open mond zitten kijken naar alle capriolen die Niels keer op keer uithaalde.

Bekijk hieronder de fotoreportage van de avond gemaakt door Rogier Bos - rogierbos.com

NAAR ALLE THEMA'S

TERUG NAAR HOME