‘Somewhere over the rainbow’

Hoe bescherm je je tegen nepnieuws?

woensdag 24 mei 2023

Bekijk hieronder de fotoreportage van de avond gemaakt door Rogier Bos - rogierbos.com

WAAR GING HET OVER?

 

‘Somewhere over the rainbow’

 

Deze avond ging over LHBTI+ acceptatie. De meesten weten inmiddels wel waar dat voor staat: lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen, interseksuelen en queers.

 

Verschillende groepen in onze samenleving die het soms niet gemakkelijk hebben. Wij spreken gemakkelijk over het feit dat Nederland op dat punt voorloper is (eerste homohuwelijk) maar is dat ook wel echt het geval? Deze avond zal vooral gericht zijn op de jongeren en ouderen binnen deze groep(en) en daarbij zal aandacht zijn voor vragen als: Wat weten wij uit onderzoek en praktijk over deze groep? Wat gaat er goed en waar zien wij (groeiende) problemen? Hoe vergaat het deze groep op bijvoorbeeld school of in het verzorgingshuis?

 

In de media zien wij de laatste tijd het nodige over geweld en andere vormen van intimidatie jegens deze groep (‘we lopen niet hand in hand op straat’). Wat valt te zeggen over deze ontwikkeling? Verandert het beeld van de samenleving jegens deze groep en wat betekent dat voor deze (deels) kwetsbare jongeren en ouderen?

 

Deze en andere vragen werden behandeld. Wij lieten zowel de wetenschap als personen uit deze groepen zelf aan het woord. Er was voldoende ruimte voor nadere uitleg en discussie. De avond maakte  duidelijk of de optimistische toon van ‘Somewhere over the rainbow’ (Judy Garland en later Diana Ross) in werkelijkheid door vertegenwoordigers uit deze ‘regenbooggroepen’ ook zo wordt beleefd.

TERUG NAAR ALLE THEMA'S

TERUG NAAR HOME